Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 29 mei 2013

Dreigend onweer

Het werd weer een zonnige dag met 25,1 graden als maximum. Er stond een vlagerige wind. Het ene moment windstil en even later weer een flinke uitschieter. Echt stabiel is het weer nog niet.

De foto's zijn niet van vandaag, maar van afgelopen maandag toen er aan het eind van de dag onweer dreigde. Het bleef echter bij een beetje gerommel en een paar druppels regen. Althans bij ons. In de wijde omgeving schijnt het zelfs gehageld te hebben. Ten opzichte van andere jaren blijft het weer dit jaar tot nu toe zeer onstabiel. Het levert echter wel mooie luchten.

maandag 27 mei 2013

Achterstallig onderhoud

Vanaf morgen schijnt het weer een beetje meer stabiel te worden. Vandaag scheen wel een zonnetje, maar in de loop van de middag kwam er toch weer bewolking en viel er een paar spatten regen. De temperatuur kwam tot 26,5 graden.

Als je door de straatjes van welk dorpje dan ook loopt, zie je hier en daar behoorlijk wat achterstallig onderhoud. Op de laatste foto zie je ook duidelijk met wat voor materiaal er vroeger ook wel gebouwd werd. "Milieuvriendelijk" als men is werd er allerlei bouwafval gewoon gerecycled.



vrijdag 24 mei 2013

Nieuw restaurant

De afgelopen dagen is het weer prima voorjaarsweer. Veel zon weinig wind en vandaag een temperatuur van bijna 23 graden.

Sinds een paar weken is er bij ons in de buurt weer een nieuw Spaans kwaliteitsrestaurant geopend.
Gevestigd als grotrestaurant met een vleug museum, is Elfielato in Partidor een echte aanwinst. Naast een deel waar meerdere tafeltjes staan, zijn er ook diverse kleine zaaltjes waar gezelschappen tot zo'n 10 personen meer privé kunnen genieten van de mooie spijzen. En overal staan of hangen vooral oude landbouwgereedschappen als museumstukken. Allemaal heel sfeervol. Buiten zijn er enkele terrassen en er is zelfs een zwembad. Vanmiddag hebben we daar met Hans en Nelly genoten van een heerlijk diner. Naast de menukaart wordt er voor 12 euro een 4 gangen dagmenu van hoge kwaliteit geserveerd. Als men deze kwaliteit handhaaft zullen ze ons tot de vaste gasten kunnen gaan rekenen. Een echte aanrader.



dinsdag 21 mei 2013

Mermelada de níspero

Vandaag hebben we de zon niet gezien. Voor de tijd van het jaar is het gewoon koud. De temperatuur kwam dan ook niet hoger dan 18,8 graden. Vanaf morgen zit er wel een weersverbetering in.

Mermelada de níspero klinkt veel mooier dan mispeljam. Maar het is wel wat ik vandaag weer gemaakt heb. Voor de 4e keer dit jaar heb ik ruim een kilo schoongemaakte mispels verwerkt tot jam. Volgens meneer Gilze, de geleisuiker leverancier, moet je bij iedere kilo fruit een kilo geleisuiker toevoegen. Dat doe ik dus niet. De helft vind ik zat. Anders wordt de jam veel te zoet naar onze smaak. Ik had nog 1 pond suiker en 1,2 kilo schoongemaakte mispels. Ietsje te weinig suiker dus. Daarom heb ik nog maar een onsje bruine suiker toegevoegd. Vandaar dat het eindresultaat een beetje bruiner is dan anders. Maar de smaak blijft heerlijk. Lekker voor op brood of bij een bakje vanille ijs.





zondag 19 mei 2013

Rozen

De zomer wil nog maar niet beginnen. We zitten in een noord-westelijke stroming met wisselvallig weer. In de 2e helft van de week lijkt het eindelijk de goede kant op te gaan. Het werd vandaag slechts 22,3 graden. Het zwembadwater is weer afgekoeld tot 18 graden. Brrrr.

Door dit milde weer doen de rozen het geweldig. Alle struiken showen hun mooiste geurende bloemen. Rozen doen het sowieso goed bij ons. Bijna het hele jaar door bloeien ze.





donderdag 16 mei 2013

Mozaïek vlinder

Licht wisselvallig weer is het. Vanochtend veel zon en in de middag licht bewolkt. Het werd niet warmer dan 22.0 graden.

Fien is in de ban van de mozaïek hobby. Bij Bert en Alie Vallinga in La Romana is ze regelmatig te vinden, samen met andere hobbyisten, om onder leiding van Bert en Alie stukjes tegel tot kunstwerkjes om te vormen. Deze keer is het een vlinder geworden. Er volgen nog 2 vlinders die daarna gedrieën een muur gaan verfraaien.

woensdag 15 mei 2013

Het is er mooi weer voor

De dag begon zonnig. De maximum temperatuur piekte naar 25,2 graden. In de middag kwamen er wat onweersbuien aandrijven. Het weer is lichtelijk onstabiel, maar wel fijn voor de planten in de tuin.

De afgelopen dagen was het nog niet zo warm. Mooi weer om een wandeling in de bergen te maken. Vanmiddag even niet in verband met het onweer, maar voor de rest van de dagen is het er prima weer voor. Hier een paar fotootjes van op de Sierra de Crevillente bij ons achter in de vallei.



zaterdag 11 mei 2013

Cactusbloem explosie

Het werd een zonnige dag. Maar met een temperatuur van max. 25,1 graden was het zo'n 5 graden koeler dan de afgelopen dagen. Lekker weer om nog wat in de tuin te doen.

We hebben diverse cactussoorten in de tuin. Eén daarvan is een cactus met bollen. Een vrij snel groeiend exemplaar. Afgelopen week ontwikkelden zich in een razend tempo een grote hoeveelheid knoppen op de plant. En bij zonsondergang sprongen er ruim 30 bloemknoppen open en toonden hun bloemenpracht, om na 24 uur weer te verleppen. Het is mij nog steeds een raadsel waarom de grootbloemige soorten bij zonsondergang open gaan en slechts 1 etmaal bloeien. Maar mooi is het wel.



donderdag 9 mei 2013

Stukkie lopen

Het is de afgelopen week prachtig weer met de laatste 3 dagen temperaturen boven de 30 graden. Vandaag werd het 30,3.

Gisterochtend hebben we helaas Iwan, Mariska en dochters Esmée en Sophie weer op het vliegtuig naar Amsterdam moeten zetten. Een week met hen is eigenlijk veel te kort. Om kwart over tien vertrok het vliegtuig van Transavia weer naar Amsterdam. Dinsdag hebben we nog een leuke wandeling bij ons boven op de bergkam gemaakt van zo'n 1,5 uur. Ook de korte beentjes van Sophie konden het goed aan. Hier nog een paar foto's van de wandeling.





dinsdag 7 mei 2013

Cardioloog, pech, iPad, dansje, BBQ en speurtocht

Het werd maandag een echte eerste zomerdag met 29,6 graden en volop zon. Nu, op dinsdag om 01.00 uur, is het nog ruim 17 graden.

Gisterochtend moest ik op afspraak voor controle naar de cardioloog. Alle onderzoeken waren , gelukkig positief. Echter op weg naar huis kreeg ik autopech. Ik hoorde plots een flllllrrrrtttt-geluid en de motor stopte ermee. Door een geweldig aardige medewerker van de GRUA is de auto opgetakeld en naar mijn garage gebracht. Waarschijnlijk heb ik vuile diesel getankt en zijn de sproeiers van de motor van mijn auto verstopt, of zoiets. Hopelijk hoor ik morgen wat er precies aan de hand is. Onderweg hebben we honderduit met elkaar gebabbeld. Na het afleveren van de auto bij mijn garage bracht de GRUA man mij thuis met zijn takelwagen en hebben we een afspraak gemaakt om zijn verzameling antieke motoren te komen bewonderen.
Onze geplande wandeling viel door dit voorval in het water. Daarom aan het eind van de middag maar even de iPads geraadpleegd, waarna we bij een lekker muziekje, dat uitnodigde om een dansje te wagen, genoten hebben van een BBQ avond, die afgesloten werd met een door Esmée uitgezette speurtocht in het "park" van onze tuin.




zaterdag 4 mei 2013

Zwembare temperatuur

Een lekkere zonnige dag werd het. Weinig wind en 22,4 graden.

Door het zonnetje van de laatste dagen is het zwembadwater inmiddels op een temperatuur van 20 graden gekomen. Veel te koud voor mij natuurlijk. Maar voor de gasten Iwan, Mariska en dochters Esmée en Sophie was het een acceptabele temperatuur om met het gezin het nat te trotseren. De watertemperatuur zal de komende dagen nog vlot een paar graden stijgen, omdat het iedere dag weer een beetje warmer aan het worden is.







 

vrijdag 3 mei 2013

Klimmen en een hapje

Zowel gisteren als vandaag was het lekker weer. Veel zon, weinig wind en gemiddeld ruim 22 graden.

Gisteren hebben we een bezoek gebracht aan de donderdagmarkt in La Marina, gevolgd door een bezoek aan het strand, waar Esmée en Sophie zich uitleefden op de klimtoren. En bij thuiskomst werd er natuurlijk weer gezwommen in het toch nog wel koude zwembad.
Vanmiddag hebben we met een heerlijke paella geluncht bij German en Sonia. Esmée en Sophie moesten wel even wennen aan de "Spaanse Nasi", maar hebben toch lekker meegesmikkeld.




woensdag 1 mei 2013

Bikkels

Vandaag werd het een lekkere voorjaarsdag. Zonnig, weinig wind en een maximum temperatuur van 22,4 graden.

Iwan, Mariska en hun dochters Esmée en Sophie genieten van de voorjaarsvakantie voor een week bij ons. We hebben elkaar zo'n 6 jaar niet gezien en het is een genoegen elkaar weer te zien. Vandaag hebben we de dag doorgebracht bij het zwembad en ondanks dat het water slechts 16 graden is konden Esmée en Sophie geen weerstand bieden aan hun zwemlust. Als echte bikkels trotseerden zij het koude water. In de middag voelde Iwan de drang opkomen om zich nuttig te maken en heeft een aantal Yucca´s van hun overtollig blad verlost. Heerlijk om zo'n jong gezin een week op bezoek te hebben.