Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 25 juni 2014

Dahlia

Vroeger hadden we ze in Nederland volop in de tuin. Van die grote Dahliaplanten met knoepers van bloemen. Nooit gedacht dat ze het hier in Spanje, met het droge en warme klimaat, ook zouden doen.
Een tijdje terug kwam Fien met een paar zakjes Dahlia knollen aan. Ik had er niet veel vertrouwen in, maar ze doen het toch heel aardig.


dinsdag 24 juni 2014

Regen en wolken

Na maanden droogte kregen we vandaag eindelijk een beetje regen. Echt veel was het niet, maar met 10 mm zijn we al blij. Bijkomend voordeel is, dat het ook mooie wolkenluchten oplevert.



zaterdag 21 juni 2014

Fossiel

Afgelopen week bezocht ik met anderen een marmergroeve. Van de ploegbaas ontving ik een fossiel van zo ongeveer 300 miljoen jaar oud. Een schelpje dat vastgeklemd zit in een stuk marmer. Het is daar terecht gekomen toen dit gebied onder de zeespiegel moet hebben gelegen op het moment dat er waarschijnlijk een enorme vulkaanuitbarsting alle levende spul opslokte en Spanje deed rijzen. Nu wonen we 450 meter boven de zeespiegel en is het schelpje bevrijd. Ja er kan veel veranderen in een paar honderd miljoen jaar tijd. En wat is tijd dan eigenlijk een relatief begrip.

dinsdag 17 juni 2014

Bezoek aan een marmergroeve

Vandaag een bezoek gebracht aan een marmergroeve bij ons in de buurt. Onder deskundige leiding van beeldhouwer Jan Keijsers kregen we een rondleiding in een in werking zijnde marmergroeve waar het beroemde Alicante Rocha marmer wordt gedolven. Via een ingenieus proces worden de blokken marmer van enkele tonnen per stuk uitgezaagd uit de berg. Een indrukwekkende ervaring.














zondag 15 juni 2014

Sinaasappelbloesem

Hoewel de meeste bloesem van de sinaasappel al lang is uitgebloeid, vond ons boompje het nodig om toch nog een trosje bloemetjes te maken.

vrijdag 13 juni 2014

We vermaken ons prima

Aart-Jan is samen met zijn papa Kees en Mama Ingrid weer bij ons voor een lang weekend. En we vermaken ons prima.

woensdag 11 juni 2014

Concatedral de San Nicolaas

Ook Alicante stad heeft natuurlijk diverse kerken. Als we in een dorp of stad zijn en de deur van de kerk is open, gaan we altijd even naar binnen. Vele van deze gebouwen zijn voorzien van pracht en praal. Dat heeft toch een bepaalde sfeer en is een dankbaar onderwerp voor een paar foto´s. Hier een reportage van de Concatedral de San Nicolas.










dinsdag 10 juni 2014

De jonge zwaluwen vliegen uit.

Ieder jaar wordt onze waslijn gebruikt voor vliegles. De jonge zwaluwen zijn zover dat ze de kunst van het vliegen en water drinken bijgebracht moet worden. Pa en ma zwaluw doen het voor hoe ze al vliegend water kunnen drinken uit het zwembad. Daarna is het uitrusten op de waslijn en wachten tot pa of ma met een vers hapje eten aankomt. Onmiddellijk bij het zien van de ouder beginnen ze hevig te fladderen en sperren ze hun bekjes open.

Rustig afwachten
 Op de uitkijk of er al wat aankomt

 Ja ja, daar komt al wat aan
 Aha, bekjes open en kijken wat je krijgt
Hoe harder je fladdert, hoe meer je krijgt, of toch niet....
 
Daar is ma of pa met het diner

maandag 9 juni 2014

Ludiek bedelen

Op de kade van de haven van Alicante was deze clown zich aan het installeren om op een ludieker manier te bedelen.

(Op het bord staat geschreven dat hij een bijdrage vraagt omdat hij een Ferrari wil kopen)

Ik ben benieuwd wanneer we hem erin zien rondrijden.



zaterdag 7 juni 2014

Medieval Alicante

In Spanje zijn Middeleeuwse markten een echte trekpleister. Handelaren trekken van festijn naar festijn.
Dit weekeinde is er een Middeleeuwse markt (Mercado Medieval) in de oude stad van Alicante. Ook nu weer een sfeervolle expositie van bijzondere producten van vroeger en nu. Hierbij een impressie.

 Zoethout, een eeuwenoud product verpakt in elastiekjes

 De waarzegger



 Chillen bij New age muziek
 Dans en muziek
 Een mislukte dappere danspoging

 Even bellen


 Grote bbq's
 Ook aan de kinderen is gedacht