Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 29 maart 2015

Palmpasen

Op palmzondag worden in alle dorpen en steden in Spanje de palmen gezegend, waarna er een processie wordt gehouden door de straten, gevolgd door de inwoners. Hier een impressie van palmzondag in Aspe.


















vrijdag 27 maart 2015

Urban Exploration

Vandaag hebben we weer een keer een bezoekje gebracht aan een ruïne bij ons in de buurt. Altijd weer fascinerend om te ontdekken wat er te vinden is. Maar zoals een goede onderzoeken betaamt laat je alles zoals het is onder het credo: Take nothing but pictures, leave nothing but footprints.










donderdag 26 maart 2015

dinsdag 24 maart 2015

Zebravinken

Toen we een jaar of 7 geleden begonnen met de volière kregen we een stuk of 5 zebravinkjes van een vriend. Binnen een jaar werden dat er meer dan 100. Omdat ze maar aanfokten en de kanaries zo overheersten, dat die niet meer gingen broeden, hebben we toen alle zebravinkjes gevangen en verkocht.

Een jaar of 3 geleden echter kwam Paco, een Spaanse goede kennis, met 4 mannetjes zebravinkjes aan. Of ik ze wilde hebben, vroeg hij. Daar mannetje zich niet zonder vrouwelijk gezelschap kunnen voortplanten mochten ze in de volière komen wonen. Maar zebravinken hebben ook niet het eeuwige leven, zodat half vorig jaar er nog slechts eentje over was.

En die was zo eenzaam, dat hij vriendschap zocht bij de Japanse meeuwtjes. Hij begon ze te helpen met het bouwen van nestjes en de verzorging van hun kinderen. Omdat we het zielig voor hem vonden heb ik voor hem er een vrouwtje bijgekocht. Die twee hadden het reuze naar de zin tot na een paar weken het mannetje plotseling overleed.

Nu zat het pas aangekochte vrouwtje weer alleen. Dus moest er weer een mannetje bijkomen. En wat wil het toeval, er kwam spontaan een mannetje aangevlogen. Vermoedelijk was hij ontsnapt uit een andere volière. Na een paar dagen lukte het om hem te vangen en in de volière toe doen. Het koppel was dolgelukkig met elkaar. Echter na een paar weken lag plots het vrouwtje dood op de grond.

Nu was de vreemdeling die zichzelf gemeld had weer alleen. Het geluk was voor de zebravinkjes kennelijk niet weggelegd. Maar wat gebeurde er echter na een paar weken? Met hulp van de Japanse meeuwtjes bleek (stief?)pa zebravink vier baby´s te hebben grootgebracht, want op een stok zaten daar op een ochtend in een keer 4 van die kleine vinkjes.

En nu is de familie alweer gegroeid naar 14 leden. 2 koppels hadden zich inmiddels gevormd uit de 5 van de vorige generatie en vers kroost grootgebracht. Als dat zo doorgaat moeten we over een poosje weer de hele kolonie gaan vangen om de kanaries ook tevreden te houden. Hier wat foto´s van de familie zebra.... Met oranje snavels zijn de volwassen vogels.















maandag 16 maart 2015

Zondag in maart

Zondag in maart aan het strand van Guardamar. Slenterende mensen langs de boulevard, strandwachten in opleiding, een zandkasteel, een ultralight aircraft en een kopje koffie. Wat wil een mens nog meer....





zondag 15 maart 2015

Rommelige markt

Op de markt bij San Isidro kun je op zondag lekker geordend zoeken naar een shirtje of een paar schoenen....