Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 13 november 2013

Schud ze eruit

Het was vandaag, na een lange zonnige periode, hoofdzakelijk bewolkt. De verwachte regen is nog uitgebleven. Misschien krijgen we vannacht de noodzakelijke nattigheid. De temperatuur haalde nog bijna 22 graden.

Terwijl wij iedere olijf met de hand uit de olijfbomen plukken, schudt deze tractor met omgekeerde paraplu de olijven in een paar seconden uit de boom. Of dat voor de boom zo gezond is, weet ik niet. Het centrum van de "paraplu" wordt om de boom gevouwen, waarna het mechaniek enorme trillingen loslaat op de stam. Op meters afstand van de boom voel je de aarde trillen. Maar ja, het gaat wel lekker snel zo.

4 opmerkingen:

 1. Hier nog nooit gezien, scheelt natuurlijk wel heel veel tijd met de artisanale manier van oogsten.
  Groet, Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze de neiging om heel effectief zijn.
  Ze staan bekend als "umbrella "
  Een knuffel voor de twee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vraag me af hoe men kersen plukt ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met de hand plukken is commercieel natuurlijk helemaal niet interessant en wat zou dat flesje olie duur worden. Leuk om dit te zien.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen