Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 8 september 2014

Villena, Gevecht tussen de Moren en Christenen

Dit weekend zijn de jaarlijkse feesten in Villena, waarbij de strijd tussen de Moren en de Christenen uitbundig gevierd wordt. Vanmiddag trokken de "soldaten" met hun donderbussen, waaruit oorverdovende knallen kwamen, door de straten van Villena, op weg naar het kasteel om de strijd tussen beide partijen uit te gaan vechten. Zoals ieder jaar wonnen uiteindelijk ook dit jaar de Christenen. Het was ook deze keer weer een pracht spektakel.

5 opmerkingen:

 1. Leuke foto's van het spectakel.
  Gr.
  Joost

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige reportage!
  Ik bijna horen de donderbus ... Pum, Pum, Pum ... ha ha ha
  Het is zeer succesvol ... al een professionele :)
  Fien en kusjes te kussen voor u

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alleen al de kleuren maken jouw fotoreportage tot een spectakel. Heb de foto's met plezier bekeken. De Moren mogen gewoon niet meer winnen *WINK, BIG SMILE* Salu2 Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie reportage, maar het verleden wordt weer een beetje ernstige werkelijkheid als je dit een week of 2 later ziet. Ieder geloof of overtuiging vliegt elkaar in de haren.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen