Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

donderdag 13 augustus 2015

Amandelen oogsten

Terwijl wij op de prehistorische manier de amandelen uit de bomen tikken, doet de moderne boer het met zijn schudmachine. In nog geen 10 minuten wordt een hele boomgaard geoogst. Een grote paraplu, gekoppeld aan een tractor, vouwt zich rond een boom, waarna door hevig trillen de amandelen losgeschud worden van de boom en opgevangen worden in de paraplu. Daarna worden de doppen ook nog eens van de noot geschraapt, waarna de kale noot alleen nog maar hoeft te drogen. Wij leggen netten onder de boom en tikken met stokken de amandelen uit de boom. Daarna legen we het net in een ton. Vervolgens worden de doppen met de hand verwijderd en laten we de amandelen drogen. Onze manier duurt minstens 100 keer langer.... Maar ja, zo´n grote tractor zou onze tuin in één keer vernielen, dus we blijven het maar op de oude manier doen.


2 opmerkingen:

  1. Leuk om dat te zien, want dat kennen wij hier natuurlijk niet. Wij wachten op de maishakselaars, die het landschap weer open gaan maken, want het staat inmiddels wel heel erg in de weg.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen