Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

vrijdag 12 februari 2016

Wild en paars

De grond is droog, kurkdroog. In het veld staat dit ongerepte wilde plantje ertegen te vechten om haar schoonheid te tonen aan hen die het zien willen. Straks komt de tractor en zal haar omploegen. Volgend seizoen neemt ze wraak door dubbel zo groot terug te komen. De natuur laat zich niet dwingen door de ploeg van een tractor.
  

3 opmerkingen:

 1. mooie foto, leuk bloempje, wat zou het zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De vorm van het bloemetje lijkt op die van rucola. Alleen de kleur van rucola is anders. Misschien een soort wilde rucola?

   Verwijderen
 2. Zo te zien aan je foto staan er hele velden mee vol. Is het daarom geen bladrammenas? Wordt ook in Spanje wel gebruikt als groenbemester. Van sommige rassen kun je de knollen zelfs eten, smaakt namelijk net als radijs.

  Groet,
  Jan

  BeantwoordenVerwijderen