Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zaterdag 1 februari 2014

Middeleeuwse markt Orihuela

Een overwegend bewolkte dag werd het vandaag. Wel scheen af en toe de zon. In de middag werd het weer winderig met een maximum temperatuur van 18 graden.

Gisteren, vandaag en morgen vindt in Orihuela de jaarlijkse en grootste Middeleeuwse markt van Spanje plaats. Het hele oude centrum van deze oude stad staat boordevol met enkele honderden kraampjes waarin men van alles te koop aanbiedt. Van zelfgemaakte sieraden, naar kruiden, zalfjes, etenswaren en noem maar op. De eetlustigen onder de bezoekers komen ook zeker aan hun trekken. Op diverse plaatsen komen de geuren van vers bereid voedsel je tegemoet. Wij waren er vroeg vanochtend. Diverse standhouders moesten hun kraam nog ontdoen van de beschermende zeiltjes voor de nacht. Zo tegen elf uur hadden alle Middeleeuwers hun kraam wel gereed om hun waren aan te bieden en net na het middaguur werd het erg druk. Mocht u morgen (zondag) niets te doen hebben, dan is een bezoek een zekere aanrader. Leuke bijkomstigheid is dat ook musea en kerken opengesteld zijn voor het publiek. Hier het eerste deel van de foto impressie.


 

2 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's Aart! Ik kan het mis hebben, maar het lijkt wel of Fien gekrompen is. ;-)

    Jan & Edit

    BeantwoordenVerwijderen