Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 23 juli 2014

Vroege oogst

Normaal oogsten we de amandelen pas in de loop van augustus. Dit jaar zijn ze echter een maandje te  vroeg klaar om geplukt te worden. Onze gasten hebben we de onvergetelijke gelegenheid geboden thuis in Nederland te kunnen vertellen dat zij amandelen geoogst hebben. En ons scheelt het weer, want er moeten nog zo´n 20 bomen ontdaan worden van de nootjes.

2 opmerkingen:

 1. Het is geweldig voor kinderen om direct contact met de vruchten van moeder Naturaleza.Luego hebben zal belonen: amandel cake, gebakken amandelen ... ha ha ha
  Gezondheid, Vrienden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk voor de kinderen om dat te doen. Toch goed dat ze zien dat niet van alles vanzelf in de supermarkt terecht komt!
  En je kunt met je amandelen rijk worden. De marsepein wordt dit jaar 30% duurder door de droogte in Californië, want daar rooien ze de amandelbomen wegens de enorme droogte!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen