Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zaterdag 2 januari 2016

Bidsprinkhaan


Ik weet niet of ze een winterslaap houden, maar deze volwassen bidsprinkhaan was dan in ieder geval even wakker geworden. In de winter zie je ze eigenlijk nooit. Dit exemplaar is zo´n 10 centimeter groot.
De bidsprinkhaan dankt zijn naam aan het feit dat hij met zijn voorpoten een soort bidhouding aanneemt. Maar hij bidt absoluut niet. De bidsprinkhaan is een carnivoor en gebruikt zijn krachtige voorpoten om alles wat eetbaar is te grijpen. Zelfs insecten of andere beestjes die groter zijn dan hijzelf vreet hij op. Ze worden er ook van beschuldigd aan kannibalisme te doen. Het is dus geen lieverdje. Het is ook eigenlijk helemaal geen sprinkhaan, want hij kan niet springen. Hij loopt (heel schokkerig) of hij vliegt. Maar het is wel een mooi beest voor een foto. 1 opmerking: