Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 1 juli 2013

De vijgen zijn weer rijp

De zomer is echt losgebarsten. Ook vandaag weer een wolkeloze hemel, een briesje en bijna 29 graden in de schaduw.

We hebben 3 vijgenbomen in de tuin en de eerste pluk is weer rijp. Vijgen worden 2 keer geoogst. De eerste pluk is meestal in de 2e helft van juni en de 2e keer worden ze in augustus geoogst. Ik vind het zonde om al die mooie vruchten maar op de grond te laten vallen, dus ook deze keer heb ik weer een paar kilo jam gemaakt en aan vrienden een paar kilo vijgen gegeven. Ik ga wel problemen met Fien krijgen, want ik neem teveel ruimte in de vriezers in met al mijn soorten jam. Ik ben helemaal geen kok, maar jam maken vind ik wel leuk. Alleen er wordt meer jam gemaakt dan op korte termijn wordt genuttigd. Dus in augustus moet ik maar wat meer vijgen gaan uitdelen. Ik heb al een lijstje met liefhebbers, dussseee...
 Vijgenboom

 Vijg aan tak
 Vijg
 Vijgen in de kookpan
Jam klaar

3 opmerkingen:

 1. prachtig toch.... vijgebomen in je tuin, ik vind het blad ook zo mooi van vorm! wij hebben hier eentje in een grote pot staan maar dat is niet zo,n succes, niet warm genoeg hier, maar eeeh, smaakt vijgenjam lekker??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe komen wij aan een potje jam? Vooral eigengemaakte vijgenjam is heerlijk.
  Salu2 Albert y Mara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn ook mooie bomen als ze in blad staan. Flink snoeien want ze blijven maar uitdeinen en dan staat je tuin vol ;-)

  BeantwoordenVerwijderen