Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

dinsdag 17 november 2015

Uit de running....

Al bijna 3 maanden geen blogje meer gemaakt. Schande eigenlijk. Zeker voor mijn vaste lezers. Sorry daarvoor. De voornaamste reden is het volgende.
Regelmatig struinde ik in de natuur. Vaak op wat moeilijker bereikbare plekken. Doorgaans ging dat prima. Echter op zaterdag 22 augustus ging het mis. Erg mis. Na ongeveer anderhalve kilometer langs de rivier te zijn gelopen, gleed ik uit op een kort hellinkje en viel ik met mijn rechter heup op een ronde steen. Een verschrikkelijke vreemde pijn schoot door mij heen en onmiddellijk wist ik dat er iets heel erg fout was.
En daar lig je dan. Midden in de rimboe en je kan geen kant meer op. Staan op twee benen was onmogelijk en lopen al helemaal. Tussen 2 mannen in, met mijn armen hangend over hun schouders zijn we in ruim een uur anderhalve kilometer teruggehuppeld naar de weg, waar de auto stond. Bij iedere stap ging ik door de grond van de pijn. Nadat we naar het ziekenhuis Vinalopó in Elche waren gereden bleek daar uit de foto´s en de MRI die gemaakt werden, dat mijn rechter bekkenhelft verbrijzeld was. Er werd een metalen spies geboord door mijn bovenbeen en via een beugel werd daar 4 kilo gewicht aan gehangen. Deze tractie moest mijn bovenbeen uit mijn bekken trekken.
9 dagen later werd ik geopereerd. 2 chirurgen hebben met hun team 5 uur aan mij gesleuteld en hebben een prachtig metalen vlechtwerk aan mijn bekken vastgeschroefd.
Tijdens de operatie is mij nog 2 keer bloedtransfusie toegediend. Met 80 krammen werd ik weer dichtgemaakt en naar de Intensive Care gebracht, waar ik nog een paar dagen in de gaten gehouden werd.
Na 2 weken ziekenhuis mocht ik naar huis en begon het revalideren.  Nu, ruim 2 maanden na de operatie kan ik weer een beetje lopen, inmiddels al met één kruk. Hopelijk kan ik het jaar afsluiten zonder krukken en weer een beetje normaal gaan functioneren.
Het hele traject heeft ook een zware wissel getrokken op mijn super Fien, die alles, gelukkig met veel hulp, op haar geweldige schouders te dragen kreeg.
Een wandeling in de ruige natuur op de campo zit er voor mij niet meer in vrees ik. Maar er blijven genoeg andere dingen over om van te genieten....31 opmerkingen:

 1. Natuurlijk kennen we je verhaal al, maar het is toch weer indrukwekkend om het zwart op wit te lezen en ook je vlechtwerk te zien. Je bent een vechter, jullie hebben samen een enorm zware tijd gehad, maar jullie komen er wel.

  Wij hebben een rare drukke week, maar hebben met Fien afgesproken dat jullie een keer lekker samen komen, zodat je er ook even uit bent. Laat je me even weten wanneer, dan bak ik een appeltaart om te vieren dat je bijna van de krukken af bent.

  Liefs uit Macisvenda,
  Albert en Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er is nu eindelijk weer heel veel licht aan het einde van die lange tunnel.
  Gelukkig maar!

  Tot snel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed zo Aart!
  Er is zoveel om van te genieten, elke dag weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blij weer wat van je te lezen. Komt hopelijk allemaal wel weer goed. Groetjes Wim en Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ai Aart wat een verschrikking.
  Hopelijk gaat de revalidatie verder goed.
  Hartelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Què experiencia terrible, estimado Aart. Pero ya va pasando y pronto serà una anècdota. Felizmente tienes a la mejor enfermera. Juntos todo es posible.
  Un saludo cariñoso para los dos y pronta recuperaciòn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een ellende, zeg. Goed te lezen dat het nu weer wat beter gaat. Ik had je inderdaad gemist, want ik kom regelmatig bij je 'buurten'. Succes bij het verder herstel.
  Groet uit Delft Emie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel vervelend om te horen, maar blij dat het weer de goede kant op gaat.
  Sterkte en beterschap voor jullie.
  Joost en Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank jullie wel Joost en Nicole. Eerst dacht ik dat jij een neef van van mij was. Hij heet namelijk ook Joost B. Nu ik Nicole erbij zie staan blijkt dat niet zo te zijn.
   Groeten,
   Aart B.

   Verwijderen
 9. Heel vervelend om te horen, maar blij dat het weer de goede kant op gaat.
  Sterkte en beterschap voor jullie.
  Joost en Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja Aart in 1 minuut veranderd jullie leven,maar gelukkig zijn jullie 2 vechters ennnnn gaan niet bij de pakken neer zitten.Respect voor jullie beiden,en zeker weten eind van het jaar ben jij van de krukken af.Groetjes van Math en Dina xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog zo'n pechvogel....ik kan een klein beetje met je meekreunen. Ben 11 dagen geleden in de douche uitgegleden en heb daarbij mijn heup gebroken. Men vond dat men er maar een nieuwe heup in moest zetten, omdat er toch al enige lichte slijtage te zien was op de röntgenfoto. Ben inmiddels al weer een week thuis om te revalideren. Ik loop inmiddels weer rondjes in onze buurt, met behulp van een rollator. Ik wens je heel veel sterkte, want dit alles onttrekt je wel uit de dagelijkse bezigheden en ik weet zeker dat jij ook heel veel pijn gehad hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb je zeker gemist Aart, tjonge wat een lelijke val heb je gemaakt........ hoop dat het helemaal weer goed komt, beterschap en groeten aan Fien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Queridos amigos, cuanto dolor e infierno...
  Fíen una valiente sin duda.
  Y tu, tanto dolor.
  Me alegré mucho al verte en pie. No dejes el estupendo blog.
  Besicos y buenos deseos.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Queridos amigos, cuanto dolor e infierno...
  Fíen una valiente sin duda.
  Y tu, tanto dolor.
  Me alegré mucho al verte en pie. No dejes el estupendo blog.
  Besicos y buenos deseos.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dacht al dat er iets aan de hand moest zijn, vandaar mijn vraag.
  Beterschap en sterkte nog voor het laatste deel van het revalidatie proces!
  Un cordial saludo,
  Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo Aart, ik kwam af en toe terecht op je blog via Edwin &Cokky en Casa dos Palmeras. Dus stond jullie blog sedert een paar maanden in mijn regelmatig te bezoeken blogs. Toen ik merkte dat er sedert augustus niets meer gepost werd, vreesde ik al dat dit weinig positief nieuws zou zijn. Ik ben blij te lezen dat alles opnieuw op de goede weg is en ik hoop dat je snel weer zonder krukken kan lopen. Intussen mag je wel verder uit Spanje verhalen blijven schrijven. Het is telkens weer genieten om even met jullie te kunnen mee dromen in het zonnige Spanje. Spoedig Herstel! Katrien

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dank je wel Katrien. Blijf regelmatig langskomen. Groeten, Aart

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Vanuit Australië kan ik elk woord van Katrien's reactie volledig onderschrijven, voor mij geldt precies hetzelfde. Sterkte gewenst met je herstel en gewoon lekker doorgaan, ook met schrijven! Groet uit Perth, Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oei, dat is niet leuk wat je hebt meegemaakt. Ik struin voor mijn weerfoto's ook wel eens langs plekken, waar het stil is en niet altijd gebaande paden. En als ik dan mijn mobieltje ben vergeten .... dan kun je er lang liggen of zitten!
  Ik dacht al dat er iets was, want je bent een trouwe blogger. Maar gelukkig ben je weer op de weg terug en wens ik jou veel sterkte met de revalidatie. Op onze leeftijd heelt het allemaal niet zo snel.
  Groetjes van Margreet uit Tilburg, ook aan Fien.

  BeantwoordenVerwijderen