Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 11 maart 2013

Onkruidbestrijding

Vandaag werd het een toch nog overwegend zonnige dag met af en toe een wolkenveldje. Er stond wel een flink windje en de temperatuur kwam uit op ruim 19 graden.

Zo'n keer of vier per jaar ga ik het onkruid in de tuin te lijf. 3.000 m2 is wel een beetje te groot om dat onkruid allemaal met de hand weg te halen. Dus komt de vaporisator eraan te pas. Ik heb er 2. Eén om volgende maand de bladluis in de bomen te bestrijden en één voor het onkruid. Voor de zekerheid heb ik het maar op de tanks geschreven waar ze voor bestemd zijn. Er blijft namelijk altijd een restant anti onkruidspul in de tank achter en dat is niet goed voor de bomen.
Vanochtend heb ik het onkruid verwend met zo'n 15 liter verdund bestrijdingsmiddel. Over 2 weken is alle onkruid weer een poosje weg.

2 opmerkingen:

  1. Het voordeel van de kou in Nederland is dat het onkruid zich nog heel rustig houdt, maar dat zal wel snel veranderen als het warmer gaat worden.
    Blijft altijd een vervelend werkje, maar hoort bij tuinieren.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen