Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

dinsdag 5 maart 2013

Sahara

Na een zonnetje vanochtend raakte het al snel bewolkt, gevolgd door regen. Met gisteren mee is er zo'n kleine 20 mm water naar beneden gekomen. Op zich prima, want dat is goed voor de tuin. De temperatuur bereikte vandaag 14,9 graden.

Gisteren viel tegen 3 uur in de middag de stroom uit. We hebben wel eens vaker een kortdurende stroomonderbreking. Meestal duurt dat maar een paar seconden. Maar gisteren was er meer aan de hand. Zo'n beetje de hele vallei heeft minstens 6,5 uur zonder stroom gezeten. Voor een enkeling heeft het bijna 20 uur geduurd.
Een jaar of 4 geleden hebben we een generator aangeschaft. Die hebben we toen gekocht na een langdurige stroomstoring. De ervaring leerde dat het buitengewoon onaangenaam is zonder stroom te zitten. Tjonge, wat ben je dan onthand. Na een uurtje wachten hebben we gisteren de generator maar aangezet. Om half 10 in de avond kon hij weer uit. De stroomstoring was weer voorbij.

Vanochtend ontdekten we dat de Sahara een stuk kleiner geworden is. Met de regen van gisteren is een deel van de Sahara in onze vallei terecht gekomen. De terrassen en het zwembad waren voorzien van een dikke laag rood/geel stoffig zand. We hebben wel eens vaker een beetje zandregen gehad, maar deze keer was het wel heel hevig. We zijn de hele ochtend bezig geweest om met de hogedrukspuit de terrassen schoon te spuiten. Het zwembad ziet eruit als een troebele soep. Met filteren krijg je dat Sahara-stof er niet uit. Het wordt gewoon via het zandfilter weer teruggespoeld in het zwembad. Als het naar de bodem gezakt is zal ik weer drastisch een paar duizend liter water via de "waste" knop van de filterinstallatie rechtstreeks wegstofzuigen. Maar goed, laat het eerst maar bezinken...


 

2 opmerkingen:

  1. Heb je al gehoord van de sprinkhanenplaag momenteel in Egypte Aart? Soms komen die ook mee. Dan is het hek helemaal van de dam.
    (Er ligt sneeuw op de berg hé)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, Saharazand hebben we zelfs in Nederland wel, maar een paar dagen geleden zag alles geel. Ik had net de auto eindelijk eens gewassen en met het lenteweer en beetje wind allemaal stuifmeel. "Gelukkig" heeft het nu weer geregend (geen sneeuw in het zuiden) en met 15 mm is de auto weer redelijk schoon! "Elk nadeel heb zijn voordeel", nietwaar!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen