Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 7 augustus 2013

Baby kwartel

Weer een warme dag vandaag. Vanochtend vroeg een beetje bewolking en wind. Maar om half 11 scheen de zon weer uitbundig en was het al 30 graden.

Iedere ochtend krijgen de vogels in de volière hun dagelijkse verzorging. Eten bijvullen, vers drinkwater en 2 poedelbadjes. Vanochtend hoorde ik tijdens de verzorging licht gepiep. En ja hoor, er liep een baby Chinese dwergkwartel achter zijn moeder aan. We hebben 5 vrouwtjes kwartel en die zitten om beurten op hun eieren. En ik dacht dat het haantje niet meer vruchtbaar was, want er kwamen geen jonkies meer. Maar vandaag was het toch een keer raak. Moeder had al een hele tijd op eieren gezeten en vandaag kreeg ze toch een jong. Zo´n kuikentje is net zo groot als een doppinda. Nu maar afwachten of de kleine het redt.

1 opmerking: