Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

dinsdag 20 augustus 2013

Oogsten

Ook vandaag weer een temperatuur boven de 30 graden. Het werd 31,7 graden met af en toe een vriendelijk wolkje.

Even na 7 uur in de ochtend werd ik wakker van een plok, plok geluid. Het leek net of er iets hards in een emmer gegooid werd. Tevens trof ik de andere helft van ons bed leeg. Toen ik uit het raam keek zag ik Fien druk doende een amandelboom te ontdoen van haar vruchten en deze in een lege emmer te deponeren. Om geen schuldgevoelens te krijgen ben ik uit bed gestapt en ben ik maar gaan helpen met plukken. Om 9 uur wilde ik eerst wel een kop koffie, waarna Fien verder ging met het ontdoppen van de amandelen. Afijn, halverwege de ochtend hadden we toch mooi een stuk of  9 bomen klaar. De rest komt deze week wel af.


 De oogst doppen
 Amandelen in de buitendop
En nu drogen voordat er gekraaktgaat worden

3 opmerkingen:

 1. Fien heeft er zin in en Gamma ook zie ik.......... mooie oogst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie hebben nogal wat bomen te doen he....dat kraken heb ik ooit gezien hoe dat gaat (in een Spaanse garage ergens) De man sprak alleen maar Spaans en daar begrepen wij niet zoveel van, maar onze ogen zagen genoeg....! Heerlijk gevoel zo'n oogst !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar waren jullie wel even zoet mee!
  Maar wel lekker amandelen en dat zijn ook die boompjes die bij jou zo mooi bloeien in het voorjaar. Dat heeft genoeg resultaat opgeleverd zo te zien!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen