Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 13 februari 2013

Putter en putter-kanarie

De harde wind die ons de laatste tijd treiterde lijkt eindelijk moe geworden te zijn. Het was vandaag dan ook weer aangenaam buiten. Volop zon, af en toe een windvlaagje en een temperatuur die opliep tot 17,4 graden in de schaduw.

Er wonen diverse soorten vogeltjes bij ons in de volière. Van kanaries tot Japanse meeuwen en van gouldamadines tot napoleonnetjes en parkieten.
We hebben ook 2 putters. Nu ja, één originele en één kruising tussen een putter en een kanarie. Beide zijn mannetjes. Putters kunnen prachtig fluiten. Een gekruiste putter kan echter niet meer voor nageslacht zorgen. Hij is onvruchtbaar. Maar dat weet hij zelf niet (en de vrouwtjes ook niet). Ieder voorjaar begint hij weer een liefdesaffaire met een vrouwtje kanarie. En hij heeft ze voor het uitkiezen. Ze houden kennelijk allemaal wel van iets aparts. Alleen de eitjes die gelegd worden komen nooit uit. Na een paar weken broeden haal ik ze ieder jaar dan ook maar weg om mevrouw kanarie niet te frustreren. Hier een paar foto´s van de heren..... De eerste 4 foto´s zijn van de gekruiste man en de andere 3 van de originele putter.


3 opmerkingen:

  1. Het venijn, euh ... pardon, ik bedoelde 'verschil' zit hem in de staart ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allebei toch prachtige beestjes, maar ja de wetten van de natuur!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen