Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

dinsdag 21 mei 2013

Mermelada de níspero

Vandaag hebben we de zon niet gezien. Voor de tijd van het jaar is het gewoon koud. De temperatuur kwam dan ook niet hoger dan 18,8 graden. Vanaf morgen zit er wel een weersverbetering in.

Mermelada de níspero klinkt veel mooier dan mispeljam. Maar het is wel wat ik vandaag weer gemaakt heb. Voor de 4e keer dit jaar heb ik ruim een kilo schoongemaakte mispels verwerkt tot jam. Volgens meneer Gilze, de geleisuiker leverancier, moet je bij iedere kilo fruit een kilo geleisuiker toevoegen. Dat doe ik dus niet. De helft vind ik zat. Anders wordt de jam veel te zoet naar onze smaak. Ik had nog 1 pond suiker en 1,2 kilo schoongemaakte mispels. Ietsje te weinig suiker dus. Daarom heb ik nog maar een onsje bruine suiker toegevoegd. Vandaar dat het eindresultaat een beetje bruiner is dan anders. Maar de smaak blijft heerlijk. Lekker voor op brood of bij een bakje vanille ijs.

3 opmerkingen:

 1. ¡ Buenos desayunos, seguro !
  ¡ Que rica parece !Tal vez algo laboriosa, pero vale la pena...saludable y sabrosa.
  ¡Nada como lo natural !
  Un abrazo para ambos


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmmmmmmmmmmmmm lekker dat kennen wij nog niet nou hopelijk tot snel kussss MADIBO

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hebben wij hier ook staan in de tuin :-) Je ziet ze overal over het eiland, soms zijn de bomen heel groot geworden en zijn de vruchten heel Klein, daarom snoeien wij ze nogal drastisch en hebben we elk jaar grote vruchten.

  BeantwoordenVerwijderen