Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zaterdag 8 december 2012

El Altet

Net als gisteren werd het een heerlijke zonnige dag vandaag. Wel een beetje winderig, maar de temperatuur kwam toch uit op 16,3 graden.

Luchthaven Alicante (Aeropuerto Internacional de Alicante), met de originele naam El Altet, is de belangrijkste luchthaven voor de regio's Alicante en Murcia in Spanje. Het ligt in de gemeente  Elche, 9 kilometer ten zuidwesten van Alicante. El Altet is geopend op 4 mei 1967 ter vervanging van de oudere luchthaven La Rabassa, die daar lag vanaf 1932. De luchthaven werd genoemd naar de naastgelegen stad Elche. De luchthaven wordt beheerd door het Spaanse staatsbedrijf AENA.
Voorheen vlogen vooral chartermaatschappijen op Alicante. Tegenwoordig is het luchtverkeer regelmatig en internationaal. Ongeveer 80% van het totale luchtverkeer in Alicante bestaat uit internationale vluchten.
In 2010 handelde de luchthaven van Alicante 9.382.935 passagiers af, waarmee het de zesde drukste luchthaven van Spanje was (qua passagiers). De luchthaven behoort hierdoor ook tot de 50 drukste luchthavens van Europa. In statistieken uit december 2010 staat de luchthaven van Alicante op de veertigste plaats in het Europese luchthavennetwerk volgens aantal passagiers. Bovendien vertegenwoordigt Alicante de luchthaven van de Valenciaanse Gemeenschap (Comunidad Valenciana) die het grootst aantal passagiers vervoert.
In maart 2011 is de nieuwe vertrekhal in gebruik is genomen, vanwaar alle vluchten nu vertrekken. (bron: Wikipedia)

Hier een kleine foto impressie van de nieuwe aankomst en vertrekhal.
 Parkeergarage
 Aankomst en vertrekborden
Aankomsthal
 Aankomsthal

 VertrekhalGeen opmerkingen:

Een reactie posten