Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

vrijdag 28 december 2012

Lidcactus

Het werd weer een lekkere zonnige dag. Veel zon, weinig wind en een maximum van 20,6 graden nodigden uit om veel buiten te zijn.

Laatst kochten we een paar nieuwe lidcactustjes. De vorige waren na 5 jaar een beetje lelijk geworden. En we hadden te lang gewacht om ze te stekken. Dat stekken gaat wel heel makkelijk. De stengel bestaat uit leden en je breekt gewoon bij zo'n lid een stuk af, zet het in verse aarde en er groeit weer een nieuwe plant uit. En hoe meer je ze laat armoeien, hoe mooier ze gaan bloeien. Dus teveel vertroetelen heeft geen goede uitwerking bij de lidcactus. Er staan nu weer een paar verse nieuwe plantjes in de buitenkeuken en daar doen ze het doorgaans erg goed. De eerste bloemen kondigen in ieder geval veel bloei aan.2 opmerkingen:

  1. Mooi plantje. Vroeger had ik ook wel eens een exemplaar in huis staan, maar nu een beetje uit beeld. Prachtige bloemen zitten er aan!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen