Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 30 december 2012

Frites, saté en eerste bloesem

Het was vandaag zonnig. Wel een beetje winderig en schraal. Het werd 14,8 graden. Maar uit de wind was het in de zon goed toeven.

Flip en Klaasje runnen een geweldige B&B in La Canalosa, Cueva La Solana. Naast de B&B organiseren zij allerlei andere leuke en creatieve activiteiten. Workshops, High Tea middagen en nu ook iedere zondagmiddag een "snackbar", met huisgemaakte typisch Nederlandse snacks. Reuze verleidelijk allemaal. Maar zo af en toe moet een lekkere "vette hap" kunnen. Vanmiddag hebben we in het zonnetje, uit de wind, genoten van heerlijke zelfgemaakte frites en saté. Weer anderen kozen voor kroketten, frikandellen, nasi en bamischijven en zelfs een originele "berenhap". Zeker voor periodieke herhaling vatbaar.....
Op de terugweg naar huis ontwaarden we langs de weg in een amandelboomgaard de eerste amandelbloesem van dit seizoen. 2 dagen vroeger dan vorig jaar, toen ik bij een ritje in het veld op nieuwjaarsdag de eerste bloesem zag. Het bloeiseizoen gaat eigenlijk pas over een paar weken van start, maar het is toch leuk om nu alvast een fotootje te kunnen laten zien.


4 opmerkingen:

 1. Frites in een puntzak. Mijn favoriet... Zo lekker soms.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bloesem.....was het hier maar weer zover....!
  Wens jullie een fijne Jaarwisseling en een heel goed en gezond 2013 toe !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op deze manier wordt er voor sommige Nederlanders in den vreemde wat heimwee weggenomen naar een lekkere vette hap. Zo'n puntzak met friet èn mayonaise gaat er bij mij af en toe ook goed in. Ook namens Mara fijne jaarwisseling net z'n tweetjes. Saludos de Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh lekker een frietje en dan nog wel in een puntzak!
  Ik had van de week frites in een bakje met zebrastrepen (zie log Safaripark). Dat is de huisstijl, maar wel heel leuk.
  Wel lekker jullie in het zonnetje. Hier komen de sneeuwklokjes boven de grond en de eerste bloemetjes van de Japanse sierkwee zie ik ook alweer. Hoge temperatuur, maar steeds regen. Dat verwachten ze ook om middernacht: slecht voor het vuurwerk!
  Groetjes en een gezellige jaarwisseling en een gezond en zonnig 2013 !

  BeantwoordenVerwijderen