Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 23 december 2012

Uitvoering kerstverhaal

Net als gisteren was er alleen maar zonneschijn aan het firmament te aanschouwen. Bij nagenoeg windstil weer werd het vandaag 24,3 graden (in de schaduw).

Ieder jaar op de zondag voor Kerstmis wordt in het gehucht La Canalosa het kerstverhaal opgevoerd door de lokale bevolking. Zo ook dit jaar. Bij een strakblauwe hemel en met zweetdruppels op het voorhoofd spande ook dit jaar de lokale gemeenschap zich in om er weer een mooi spektakel van te maken. De "hoofdstraat" vormt het decor en de bevolking is gekleed zoals dat ruim 2.000 jaar geleden mode was. Zoals ieder jaar komen de Romeinen weer binnenvallen en wordt Jezus geboren in de stal. Tot slot hebben ook de 3 Koningen La Canalosa weer gevonden. Maria en Jozef lijken sprekend op Maria en Jozef van vorig jaar. En ook het kindeke Jezus lijkt dit keer minstens 1 jaar oud. Het blijft echter altijd weer een warm en saamhorig gebeuren. Vandaag een impressie.
 Druk bezocht
 Een paar "engelen" met een vriendin
 Een verwonderd "Engeltje"
 Jozef wacht op zijn beurt
 Maria loop al nerveus heen en weer
 Een "Engel" verpoost zich te paard
 De Romeinen zijn in aantocht
 De Romeinen verkondigen hun woord
 De ossen lopen zich warm
 Eén van de 3 Koningen op zoek naar het kindeke
 


 Maria en Jozef met de kleine

2 opmerkingen:

  1. Een prachtige reportage. Mara gaat nu lekker genieten van haar vrijheid. Zie laatste log hoe en waarom. Na de jaarwisseling gaan we de goede kant weer op. Groetjes van ons beiden en samen met Fien fijne Kerstdagen toegewenst. Maar één kerstdag in Spanje.
    Saludos de Albert

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een van de Drie Koningen lijkt verdacht veel op de Kerstman ;-)
    Het ziet er een gezellige bedoening uit tijdens de levende belén.

    BeantwoordenVerwijderen