Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 5 juni 2013

Ongeschikt voor wijnopslag maken van oude wijnvaten

De dag begon bewolkt. Het heeft zelfs even geregend. Na een uur of elf klaarde het echter op en bij een bries werd het 28,8 graden.

Onlangs kocht ik 2 oude wijnvaten. Maar wat doe je daar eigenlijk mee. Je kan ze doormidden zagen en er plantenbakken van maken. Of je kan er wijn in opslaan. Ik heb ervoor gekozen ze als decoratie objecten te laten fungeren, annex als statafels te laten  dienen. Om ze een beetje decoratief te laten zijn moesten ze echter wel een verfrissingsbeurt ondergaan. Dus dat werd schuren, schuren en schuren, om ze daarna te lakken en te beitsen. Wijn kun je er niet meer in opslaan, tenzij je van een scherpe beitslucht houdt. Maar zoveel wijn drink ik dan toch ook weer niet. Die koop ik wel in kleinere hoeveelheden bij de bodega.
Nu staan ze mooi te zijn op het achterterras en als er gasten willen staan met hun drankje, dan kan het glaasje er veilig opgezet worden.


 

2 opmerkingen:

  1. De wijn er in of de wijn er op zetten, altijd handig. staat voor een prachtige achtergrond! zo brengt ie wel het dubbele op! groetjes uit Drenthe. Hier ook eindelijk warm weer.... heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen