Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

donderdag 3 januari 2013

Bijen

Een overwegend zonnige dag werd het vandaag. Bij een briesje liep de temperatuur op tot 16,1 graden.

De feestdagen zijn weer achter de rug, op het feest van de Drie Koningen na dan. In Spanje is dat een belangrijke gebeurtenis. Een beetje vergelijkbaar met Sinterklaas in Nederland. De kinderen krijgen op deze dag cadeautje. Aanstaande zondag is het zover, op 6 januari.

De vetplanten met de gele bloemkaarsen staan al een tijdje in bloei. De bijen komen met hele hordes op de nectar af. Om een vliegend exemplaar een beetje scherp op de foto te krijgen moet je wel wat geduld hebben. Gelukkig hebben we tegenwoordig digitale fotografie. Alles wat niet scherp is (en dat zijn de meeste plaatjes) wis je eenvoudig. Vroeger met analoge fotografie was dat wel anders. Van je 36 opnames waren er dan misschien 3 of 4 geschikt om af te drukken. Leve het digitale (foto)tijdperk....
4 opmerkingen:

 1. Wauw, wat een prachtige foto's en een fantastisch fototoestel om dat te realiseren!
  Heel knap gedaan Aart!
  Groetjes en tot binnenkort, een keertje een mooie wandeling maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt gelijk Aart. Van onze kinderen hebben we veel foto's maar niet zoveel als van onze kleinkinderen (nu meervoud en wat zijn we gelukkig, fotootje staat op onze site). Het was altijd 24 of 36 opnames op een rolletje.
  De foto is prachtig geworden, mijn complimenten.
  Saludos de Albert
  P.S. Nog twee nachtjes slapen. ;-) Het lijkt Sinterklaas wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik geniet ook veel meer van het foto's maken dan vroeger...
  Op de valreep (tot Drie Koningen mag;-)
  Een voorspoedig en vooral gezond 2013 aan jullie beiden.
  Ik denk dat de Drie Koningen aan't sms'en zijn met de rest van Spanje, mijn internet valt om de vijf voeten uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker weten: leve de digitale fotografie! Buiten het wachten kwam je soms teleurgesteld thuis met je afgedrukte foto's. Tegenwoordig schiet je maar raak. Met weerfoto's op moeilijke dagen zoals nu kun je soms 25 van de 30 foto's weggooien. Zelfs een fotoprogramma maakt daar geen geschikte foto van voor een van de weersites of de tv! En daar moet je trouwens zo natuurlijk mogelijk blijven.
  Prachtig die bijen! Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen