Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 16 januari 2013

D2000 voederplek

Terwijl in Nederland sneeuw en ijs het weer dicteren, is het bij ons winderig en vrij zacht. Het werd 15,2 graden. Voor de komende dagen wordt er meer wind verwacht en ook iets hogere temperaturen. Zolang het niet vriest, vind ik alles best...

Zo'n 40 jaar geleden was het bedrijf RAAK lichtarchitectuur één van de toonaangevende ondernemingen op het gebied van verlichting. Veel bedrijven lieten hun nieuwe kantoorpanden verlichten per RAAK apparatuur. Maar ook op de particuliere markt was het bedrijf bepalend. Eén van hun topontwerpen was de D2000. Een sierlijk rank staand armatuur met de lamp in een glazen bol. Wij waren tot vorige week de gelukkige eigenaar van zo'n exclusief exemplaar tot één van de honden er lomp tegenaan sprong, de lamp omviel en de glazen bol in duizenden stukken versplinterde. Einde D2000, want aan het glas is niet meer te komen. Van het armatuur heb ik nu een exclusieve vogelvoederplek gemaakt. We zullen zien of de vogeltjes de exclusiviteit willen waarderen.

6 opmerkingen:

 1. Ja, dat weet ik nog. Mijn vader had regelmatig vertegenwoordigers van RAAK over de vloer.
  Ook was er altijd een catalogus ter dikte van een flink telefoonboek voorhanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Gelukkig hebben we de foto's nog" is de uitdrukking die te binnen schiet bij dit blog. Hopelijk gaat die op voor deze klassieker van jullie die een bijzonder tweede leven krijgt - een mooie vorm van recycling!

  Wat een gedoe met die hondjes van jullie.... Als Rakker nou maar niet in een speelse bui deze design-vogelvoederstandaard over zich heen krijgt.
  En hoe is het inmiddels met Bikkel? Herstelt ze goed?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is goed werk Aart. Pure recycling. Dan even over ons weer. Hier aan de Costa del Sol was het vandaag niet echt lekker. Vandaag geen zon gezien. Zwaar bewolkt, een beetje winderig en slechts 16 graden.
  Wel een verschil met het afgelopen weekend toen het nog 21-22 graden werd maar altijd beter dan in de Lage Landen.
  Saludos de Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Raak berekend op zijn nieuwe taak :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk idee om de lamp om te toveren tot een design vogelvoederplank!
  De vogeltjes moesten eens weten hoe exclusief de voedertafel is.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen