Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 6 januari 2013

HDR

Volgens mij hebben we al een week geen wolkje aan de hemel gezien. Ook vandaag was het weer een strakblauw firmament. Er stond wel een windje. Maar met een temperatuur in de schaduw van 20,7 graden was het toch goed te doen.

Ik heb ze een jaartje geleden ook al eens op het blog gezet. HDR foto´s. Je maakt (op een statief natuurlijk) 3 of meer foto´s op verschillende belichtingstijden in RAW formaat. Op de computer  bewerk je de gemaakte foto´s. Je voegst ze samen in een HDR (High Dynamic Range) programma en bewerkt ze vervolgens. Je kan er diverse kanten mee op. Van heel kleurrijk en vrolijk, tot donker en dreigend. Deze serie is gemaakt van een ruïne bij ons in de buurt.
 
 

6 opmerkingen:

 1. Mooie serie en lijkt me leuk om mee te experimenteren, maar ik ben al zo'n bezige bij met "gewone" foto's, dat ik hier nog even niet aan begin. Ik zag net Helga vertellen dat het bij jullie zonnig en 20 graden is. Nu mogen we over de temperatuur niet klagen maar dat saaie natte grijs dat gaat na vele dagen toch vervelen! Maar wachten tot het weekend....
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige serie! Maar het is wel veel werk. De kleuren zijn bij deze foto's mooi gebleven en dat vind ik bij veel HDR foto’s niet het geval.
  Groet, Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo 'n ruïne is daar wel heel geschikt voor. Ik vind het heel knap gedaan maar je bent daar wel een tijdje mee bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Aart, mooie foto's ! Zelf maak ik hdr-foto's niet in RAW maar in JPEG-formaat.Dat gaat een stuk sneller.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig Aart, ik heb van de foto's genoten, mooi bewerkt. ik ben hier niet zo goed in... lekker weer bij jullie! groet van Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wOW...¡Que impresión de profundidad!
  Y esos tonos tan grises...
  Parece la Barbarroja de Dickens...
  Queda muy victoriana...ja,ja,ja
  Bonito y limpio trabajo.Felicidades.
  Me gusta veros contentos y sanos.
  Un besito para los dos.

  BeantwoordenVerwijderen