Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 27 januari 2013

Hop

De dag begon zonnig. In de loop van de middag trok er een sluier voor de zon. Er stond gelukkig een stuk minder wind dan de laatste periode. De temperatuur bereikte een maximum van 20,5 graden.

De hop (Upopa epops) is een regelmatige verschijning in ons deel van Spanje. Hij verblijft hier meestal het hele jaar. De hop is een insecteneter. Ze zijn vrij schuw en dus niet makkelijk op de foto te krijgen. Vanochtend hadden we geluk. Toevallig hadden we de camera binnen handbereik en vanuit het autoraam stond hij op de kiek voordat hij het in de gaten kreeg en er meteen vandoor ging.

5 opmerkingen:

 1. Een erg knappe foto Aart! Goed uitgelicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een prachtige foto Aart. OT: Klopt het dat jij vroeger Mini hebt gereden? Zo ja dan zal de laatste log jou wel aanspreken. Saludos Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooie plaat Aart. Prachtige vogel en inderdaad moeilijk te vangen. Ze zien je en hop er vandoor. Een keer is het me gelukt met de telelens. Heb die foto toen behoorlijk moeten bewerken om er nog iets van te maken. Deze van jouw is super, gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt hem mooi gevangen Aart. Ik ben er zeker van dat je gewacht hebt tot hij zijn kuif open zette, maar hij vertikte het ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een prachtige vogel, die ik helemaal niet ken.
  Je hebt er een schitterende foto van geschoten, zeker als het zo'n schuwe vogel is.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen