Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 17 april 2013

Cactusbloemen

Het werd een mooie zonnige dag met weinig wind. De temperatuur kwam tot 29,2 graden. Wij wonen over de eerste bergrug vanaf de kust gerekend. Vanochtend moesten we de berg over en aan de andere kant richting kust reden we pardoes een wolk in. Tot aan de kust was het helemaal bewolkt en een stuk frisser dan bij ons.

Als ik dan toch maar amper 24 uur mag bloeien, dan doe ik het wel zo uitbundig mogelijk, moet de cactus met de trompetbloemen gedacht hebben. Heel typisch, de knop groeit razendsnel en gaat tegen de avond open. Ruim 24 uur later, na een dag fantastisch gebloeid te hebben, verwelkt de bloem alweer. Wel jammer zo kort, maar de bloei is prachtig. Gelukkig komen er nog vele knoppen. Dus kunnen we nog een aantal keer genieten.


2 opmerkingen:

  1. Wat mooi! Vroeger had ik wel eens een cactus op de vensterbank, die ooit per ongeluk bloeide. Maar dit is heel iets anders. Daar zou je bijna de hele dag bij gaan zitten! Gelukkig dat er nog meer bloemen aan komen.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij staan er ook steeds verwonderd naar te kijken :-)

    BeantwoordenVerwijderen