Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 1 april 2013

Veldbloemen

Een redelijk zonnige dag werd het. Wel stond er weer flink veel wind. De temperatuur bereikte een maximum van 21,7 graden.

In dit seizoen bloeien er langs de bermen en in de velden tientallen verschillende soorten veldbloemen. Als ik bij ons de poort uit ga en het weggetje oversteek, loop ik zo een verwaarloosde amandelboomgaard in. In jaren is er geen ploeg meer door de grond getrokken. Van wie het stuk land is blijft ook een raadsel en niemand schijnt het te weten of wil het zeggen. Door de verwaarlozing krijgen allerlei wilde planten de kans om eens uitbundig met hun bloemen te pronken. Sommige bloempjes zijn heel klein, soms maar enkele millimeters. Maar als je er oog voor hebt zie je de meest fantastische bloemenpracht. Hier alvast een paar voorbeelden.2 opmerkingen:

  1. Stuk voor stuk de moeite waard, ze zijn prachtig en vooral in close-up zie je hoe mooi eem bloem is!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je moet echt je tijd nemen om al die (on)kruiden te bewonderen en als je terug thuiskomt al de zaden verwijderen die eventueel aan je broekspijpen zijn blijven plakken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen