Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 24 april 2013

Yucca´s snoeien

Het weer wil nog niet echt. Vandaag ook weer winderig, veel wolken en 20,7 graden. Voor de komende dagen wordt er regen voorspeld. Goed voor de tuin, maar slecht voor gasten.

We hebben er welgeteld 16 verspreid in onze tuin staan. Een paar jaar geleden heb ik de yucca's als stek geplant. Ze zijn nu al flink gegroeid. Zelf zodanig dat er weer gesnoeid moet worden. Van onderaf scheur je de bladen met een neerwaartse beweging van de stam, net zo hoog als je de stam bladloos wilt hebben. De zijscheuten die er teveel aan groeien breek ik af en daar ga ik vrienden weer een plezier mee doen, want zelf hebben we er genoeg. Ik heb er nu 5 klaar. Dus nog 11 te gaan. Pffff.
 Voor de snoei
Na de snoei

Geen opmerkingen:

Een reactie posten