Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 3 april 2013

Flamingo´s en witte reigers

Een heerlijke zonnige dag werd het vandaag. Weinig wind en een temperatuur van 20,9 graden in de schaduw.

Laten we vandaag naar de Salines de Santa Pola rijden. Daar barst het van de flamingo´s. Leuk om die te fotograferen. En als we via Dolores over binnenweggetjes erheen gaan, dan zien we vast witte reigers. Afgelopen winter heb ik in die omgeving een heel stel gezien, was mijn voorstel. Wij dus vanochtend bewapend met fototoestel en telelens op pad. Nou, we hebben geen enkele witte reiger gezien en vanaf de N332 zagen we bij de Salines heel in de verte witte vogels, die misschien wel flamingo´s waren. Kortom, we hebben vandaag geen enkele vogel kunnen kieken. Als troost hebben we maar een kopje koffie bij het strand van Santa Pola gedronken. Heel voorzichtig komt daar het strandseizoen op gang gezien de enkele 2 benige "strandvogels" die er al lagen te zonnebaden.
1 opmerking:

  1. Als je hier op de zoutpannen een vogel wil spotten en hem dan nog op de foto wil krijgen zou je er eigenlijk moeten bivakkeren of anders veel geluk hebben. Dolfijnen spotten is gemakkelijker ;-)

    BeantwoordenVerwijderen