Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 2 mei 2011

Bloeiende cactus

Het was vandaag weer een bewolkte dag. Het heeft wel wat geregend, maar helaas veel minder dan voorspeld was. De temperatuur piekte even naar 23,2 graden.

We hebben een aantal cactussoorten in de tuin staan. Enkele daarvan staan in volle bloei. De soort op de foto bloeit echter hooguit 2 dagen en dan verschrompelt de bloem snel. Gelukkig komen niet alle knoppen tegelijk uit, zodat we toch langere tijd van de prachtige grote bloemen kunnen genieten.

                                          In de knop
                                                en in bloei

                                          

3 opmerkingen:

 1. Och wat mooi, schitterend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Helaas viel er veel minder dan voorspeld'? Hier in Nederland smeek ik het grootste deel van de tijd nog steeds om het zonnetje!
  Gelukkig mag ik dit jaar niuet klagen. De zon schijnt nu ook weer volop.

  De cactus is echter wel prachtig! Hij blijft mooi, elk jaar opnieuw!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, sinds gisteravond bloeit dezelfde cactus van ons ook! Dit nadat zich enkele weken geleden twee 'pluimpjes' vormden. Was er eerst aan het begin van de avond niets aan de hand, plotseling (en toevallig dat e dit zagen) stond hij werkelijk prachtig in bloei. We hadden dit opengaan graag willen aanschouwen maar helaas. Verder valt op te merken dat de basis van onze cactus al bijna vijftig jaar oud is. Als klein bolletje is hij ooit gevonden. Het is de eerste keer dat de cactus bloeit. Wellicht is van invloed dat hij sinds een paar jaar buiten staat?

  BeantwoordenVerwijderen