Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zaterdag 7 mei 2011

Geitjes

Vandaag was het deels zonnig en deels bewolkt. Een beetje winderig en het werd 23,8 graden. Vanmiddag viel er heel kort een een buitje regen, maar lang niet genoeg voor de tuin. Dus het dripsysteem moest zijn werk weer doen.

De buurman die zijn land heeft boven dat van Jaap en Alie woont daar niet, maar heeft er wel een kudde geiten en schapen. Ieder dag gaat hij met zijn kudde op pad om te grazen. Alie wilde al lang ook een paar geitjes. De bovenbuurman had jonkies en vandaag zijn er 2 meisjes van 8 weken verhuisd naar Jaap en Alie. Ze staan nu nog op een klein stukje land, maar binnenkort krijgen ze zo'n 3.000 meter van de tuin om zich daar te vermaken. En Alie zal over een tijd op Google moeten zoeken hoe je van geitenmelk kaas kan maken.

3 opmerkingen:

 1. Wat grappig, onze buren hebben vandaag schaapjes gekregen die haar hebben als geiten. "Scheitjes" noemen we ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. he luijes ,hier ff een berichtje uit het zonnige en heeeete Huizen ( De parel van het Gooi) Nu 24.8gr in de schaduw.(11:09u.)
  Wat een poepies zeg ,zullen ze smaken op de B-B-Q...?
  Ze hebben mzzl,want we houden niet van Geitevlees.
  We zullen vast geitekaas en melk op tafel krijgen in het vervolg....mmmmmmm Bééééé !
  Het wordt inmiddels een kleine kinderboerderij daar... alleen nog wat ezels en koeien ,een paar konijnen, Oja die hadden ze al in de heuvel bij het hek.
  Een mooie pauw zou het daar ook goed doen.
  Het gaat nog wat worden daar op de campo di hollandia...
  Jullie allemaal de Groetjes en blijf genietuh zolang het maar kan.
  Een knuffel voor de hondjes en een kus uit huizen.
  Paultje,esther,mandy en lieke. x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend schattig! Ik moet maar snel op bezoek komen dan... het wordt steeds leuker daar in het verre Spanje geloof ik.
  Alhoewel het weer in Nederland niet slecht is de afgelopen tijd!

  BeantwoordenVerwijderen