Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

dinsdag 31 mei 2011

Babyverzorging

Het was vandaag wisselend bewolkt. De temperatuur piekte even naar 30,8 graden.

In de volière hupten onverwachts 2 baby kanaries op de grond. Veel en veel te klein om al uit te vliegen. Na het spul een poosje geobserveerd te hebben bleek dat geen van de ouders zich bekommerden om de kleintjes. Afijn, wij de baby's teruggezet in het nest, maar er kwam niemand om eten te brengen. Waarom de baby's verstoten zijn weet ik niet. Om ze niet te laten verhongeren zijn we nu bezig om te proberen ze met de hand te voeren. In een schaaltje maakten we een papje van opfokvoer, vermengd met eivoer en water. Een nog ergens in een hoekje in de kast liggende injectiespuit werd gevuld met het papje en vervolgens werd de maaltijd aangeboden aan de kleintjes. In het begin snapten ze niets van zo'n rare "moeder" die eten kwam brengen. Na een hele tijd proberen ze zover te krijgen, deed er 1 zijn bekje open. Snel drukte ik wat voer uit het spuitje in het bekje en het papje werd smakelijk verorberd. De 2e was wat argwanender en het duurde dan ook een stuk langer om hem te bewegen zijn bekje open te doen. Ieder anderhalf uur krijgen ze nu allebei een flinke maaltijd uit de injectiespuit. Als ik nu de volière in loop en bij hun nestkastje kom, snappen ze al dat ze eten krijgen, want ze zitten naast elkaar met de vleugeltjes te klapperen en met hun bekjes wagenwijd open. Hopelijk gaat het lukken om ze op deze manier groot te brengen. Ik hoop alleen niet dat andere kanaries gaan denken makkelijk van hun verzorgende taak af te komen en het aan ons over te laten.

4 opmerkingen:

 1. Heel mooi! doet ons denken aan onze zwaluw: 'zwelgje' die met nest en al uit de goot gegooid was. Wij hebben hem/haar volledig kunnen opvoeden. Met behulp van vers hart(per kilo) gistocal en universeelvoer eveneens per kilo en bij problemen bij de ontlasting kwam er een jawel: liter levertraan aan te pas en dat alles bij zeer hoge temperaturen. Zwelg had iedere 2 uur honger en ging dus overal mee naar toe. Zijn verblijf was een schoenendoos waarin zijn uitgestoten nest lag en over hem heen een gehaakte pannenlap. Maar van rare klein veerloos prulletje is hij een keurige zwaluw in een keurig verenpak geworden en na zijn vlieg lessen(eerst in de kamer en later buiten) heeft hij de vrije natuur opgezocht, voor ons was het wel even slikken.....Succes en groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lief... betere ouders kunnen ze zich niet veroorloven geloof ik!
  Over knappe baby-tjes kunnen we het nóg niet hebben. hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is lief!! Beetje vreemde training voor het "opa en oma-schap" maar.... Aart-Jan doet het er voor :)

  Dikke zoen van ons!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het is geweldig wat jullie doen voor dit lieve vogeltje!!!

  BeantwoordenVerwijderen