Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 15 mei 2011

Blokje om

De dag begon zonnig. Rond 09.00 uur was het al 20,5 graden. Daarna raakte het bewolkt en er viel een spatje regen.

Al meer dan een week liggen er natte plekken onder de amandelbomen. Dat komt door de bladluis en dus moet er weer met pesticide gespoten worden, want we hebben te weinig lieveheersbeestjes om de klus te klaren. Maar afgelopen week kwam er niet veel van om met de vaporisator rond te gaan lopen. Vanochtend vroeg stond er bijna geen wind en was het dus ideaal weer om de bomen te spuiten. Op mijn gemakje heb ik alles wat gevoelig is voor bladluis een sproeibeurt gegeven. Hopelijk hoeft het voor de rest van het jaar niet meer.

Gisteren ben ik met de kleine Montero een blokje om geweest en heb wat fotootjes geschoten van leuke plekjes in de buurt. Op de terugweg ben ik uit nieuwsgierigheid een onverhard weggetje ingereden. Ik wilde wel eens kijken waar dat weggetje uitkwam. Na een kilometer of 5 klimmen en dalen, waarbij de 4x4 goed van pas kwam, kwam ik op een punt dat ik herkende van een vroegere quad-tocht. Uiteindelijk kwam ik uit bij ons achter op de berg. Best leuk zo'n verrassingsweggetje.1 opmerking:

  1. Het avontuur lonkt om de hoek.
    (ken ik dat gevoel ;-)

    BeantwoordenVerwijderen