Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 1 mei 2011

Renault 4

Een overwegend zonnige dag verwende ons vandaag. Er stond weinig wind en het werd 22,2 graden.

In 1968 kocht ik mijn eerste auto, een Fiat 600 uit 1963 met het kenteken MU-54-24. Een vriend van mij was toen helemaal weg van een Renault 4. Daar kon je lekker veel spullen in vervoeren. Ik had in die tijd niets te vervoeren en vond een Renault 4 dan ook helemaal niks. Zo'n vierkant blikken ding. Maar de Fiat 600 bleek ook geen succes. Na een jaar zakten we door de bodem.

Gistermiddag kwamen we achter een ruim 40 jaar oude Renault 4 te rijden. Niet alleen kan je daar veel in vervoeren, maar je kan zelfs op het dak de takken van een complete olijfboom meenemen. Je ziet hier in de omgeving nog veel van die oude beestjes rondrijden. Geweldige dingen, zonder ingewikkelde elektronica en met nog een gewone carburateur. Zolang ze niet verrot zijn blijven ze het gewoon doen. Dat kan je van de comfortabele moderne auto's lang niet altijd zeggen. Maar ik zou toch niet terug willen hoor.

2 opmerkingen:

  1. In 1985 kocht ik mij eerste autootje, ook van Franse makelij, namelijk een 2 cheveautje. waarschijnlijk heb ik daar mijn voorkeur voor basic aan overgehouden.
    Mijn huidig autootje is trouwens ook erg basic en reeds 12 jaar een trouwe metgezel ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig. Elke keer weer verbaas ik mij wat er daar allemaal is toegestaan. Hier in Nederland is dit onmogelijk!

    BeantwoordenVerwijderen