Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 30 mei 2011

Yucca's snoeien

Het was vandaag een overwegend bewolkte dag. Er stond weinig wind en het werd 26,2 graden.

We hebben in de tuin zo'n stuk of twaalf yucca's staan. 2 daarvan staan in potten bij het zwembad. De rest staat verspreid in de tuin. De meeste zijn 3 jaar geleden als stek geplant. Een yucca krijgt heel snel zijscheuten vanaf de onderkant van de plant. Die scheuten kan je eenvoudig afsnijden of afbreken. Als je zo'n scheut weer in de grond zet, heb je binnen de kortste keren weer een groeiende yucca. Het is nu tijd dat onze yucca's gesnoeid worden, of liever gezegd, ontdaan worden van de onderste bladeren. Bij de meeste yucca's laat ik wel een paar zijscheuten staan. De overtollige haal ik weg en doe daar weer iemand anders een plezier mee, want zelf hebben wij er genoeg.

6 opmerkingen:

 1. Ik ben gek op yucca's, we hebben er dan ook een tiental staan maar ik wist niet dat je ze zo gemakkelijk kan stekken. Ga ik meteen proberen, bedankt voor de tip. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo,ik wilde even vragen ik heb ook zo'n yucca staan en heb hier stekken vanaf gehaald maar dit duurt erg lang voordat deze wortels krijgt,is dit normaal?
  Zou ik niet een bewortelde stek van jullie mogen overkopen de verzendkosten zijn uiteraard voor mij.
  Ik ben al jaren opzoek naar deze yucca,ik hoop dat jullie mij willen helpen.
  Alvast bedankt Ludy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ludy,
  Als je yucca stek niet wil groeien ligt dat aan: of het is een te koud klimaat, of je hebt ze verkeerd afgescheurd, of ze staan in verkeerde grond. Een jonge scheut scheur je van de stam, door deze naar beneden af te scheuren. Zet de scheut in een grote pot met goede potgrond en geef af en toe water. Niet te nat maken. Succes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola Aart,
   mijn yucca stek heeft toch worteltjes gekregen en groeit nu goed ik wil alleen nog even vragen wanneer krijgt mijn yucca ook van die zijscheuten waardoor je meerdere stammen krijgt ik zelf vind dat veel mooier als hij meerdere stammen heeft.

   Verwijderen
  2. Hoi Ludy, leuk dat je yucca begint te groeien. Zijscheuten krijg je als de plant goed geworteld is. Meestal duurt het een paar jaar. Maak de grond niet te nat. Veel succes.
   Groetjes.

   Verwijderen