Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 21 november 2011

Donder en bliksem

Een bewolkte dag is het weer geworden. Een windje, af en toe regen en slechts 15,5 graden maakten het niet bepaald aantrekkelijk om in de tuin te werken. Afgelopen nacht trok er een fikse onweersbui over met donder en bliksem. (Eigenlijk is het natuurlijk bliksem en donder, want eerst komt de bliksem en dan de donder. Maar goed, ik ga mijn hoofd er niet over breken waarom de kreet donder en bliksem is). In ieder geval hond Bikkel is bang voor alles dat knalt, dus zij liep tussen de donders heel onrustig door het huis heen en weer. En dat was dan ook voor ons weer niet bepaald nachtrust bevorderend.

Het is herfst en dan blijft het ieder jaar weer een openbaring als je ziet dat diverse planten hun bloemenpracht ten toon gaan spreiden in plaats van af te sterven. De hele zomer hebben de Spaanse margrieten zich koest gehouden. Nu koelt het af en valt er af en toe een bui regen en wat gebeurt er...de bloemknoppen openen zich massaal en er vormen zich bollen met bloeiende bloemen. Als de komende paar maandjes de vorst wegblijft dan wordt de weelde aan bloemen alleen maar groter.  

1 opmerking:

  1. Deze bloeien nog weelderig, heerlijk toch. groet.

    BeantwoordenVerwijderen