Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zaterdag 12 november 2011

Nieuwe laptop

Het was een beetje winderig, maar met afwisselend een zonnetje en een wolkje, werd het een heerlijke dag met 22,9 graden als maximumtemperatuur.

Onze laptop staat, als we thuis zijn, van ´s-ochtends vroeg tot ´s-avonds laat aan. De laatste tijd start hij echter grommend op. De ventilator bromt de eerste paar minuten. Waarschijnlijk komt dat door stof. We hebben al een paar keer de stofzuiger op het roostertje laten zuigen, maar dat helpt niet. Laatst voerde ik een defragmentatie van de harde schijf uit en kreeg aan het eind onder andere de mededeling dat de harde schijf risico loopt om te gaan crashen. En ten derde vind ik de trouwe Compaq behoorlijk traag. Al met al had ik voldoende smoezen om een nieuwe laptop aan te gaan schaffen. Koop je hier bij een willekeurige zaak een nieuwe laptop, dan is het grootste bezwaar dat die op Spaanse Windows draait. Ik had echter ook geen zin (en geen geduld) om te wachten tot iemand er een voor mij uit Nederland zou meebrengen. Nu is er in Benijófar een computerzaak, die ook Nederlandse Windows levert. En de prijzen verschillen nauwelijks met Nederland. Wij dus van de week een prachtige nieuwe Asus met alle nieuwste en krachtigste toeters en bellen aangeschaft. Ik zit hem nu in te richten. Een hele (maar wel leuke) klus. En aan het Spaanse toetsenbord ben je ook zo gewend.

5 opmerkingen:

 1. Zooooo...dat lijkt erop...van nu af aan dus geen geëmmer meer...?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst!
  Ik heb ook een Asus die van ´s-ochtends vroeg tot ´s-avonds laat aan staat en draait als een zonnetje! Je zult hier vast veel plezier aan beleven.
  Aardigheidje - er zit bij mij standaard ook een topcooler in, koele toetsen en wreefsteun dus, prettig werken als warm is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook een spaanse Windows 7, maar in de winkel hebben ze er een Nederlandse 'capa' over gezet, dat maakt dat hij weliswaar niet volledig maar wel voor een groot gedeelte nederlandstalig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is wel mogelijk makkelijk te wisselen van taal als je Windows 7 Ultimate hebt.
  Bij andere Window 7 uitvoeringen is er de Windows 7 Helpdesk die software heeft die dit kan doen. Ongeacht welke uitvoering van Windows 7 dat ook is.
  Dus je had gerust een Spaanse uitvoering kunnen kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd,
  kan je er ook snelle spelletjes mee spelen?

  BeantwoordenVerwijderen