Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zaterdag 26 november 2011

Olijvenoogst is binnen

Vandaag werd het weer een schitterende zonnige dag. Er stond weinig wind en de temperatuur bleef steken bij 19,9 graden.

De afgelopen paar dagen zijn we af en toe een uurtje bezig geweest om de olijfbomen te ontdoen van hun blauwe vruchten. Zoals verwacht is de oogst dit jaar lager dan andere jaren. Dat komt deels doordat ik vorig jaar behoorlijk zwaar gesnoeid had. Maar ook de warme zomer heeft, in ieder geval bij ons, ervoor gezorgd dat er best wel wat verdroogd is voordat het tot wasdom kon komen. In totaal hebben we 47 kilo gewogen. Komende week gaan we naar de olijfperserij, waar we de oogst inruilen tegen verse 1e persing olijfolie. Ik verwacht dat we bijna 7 liter olie zullen krijgen. We komen er de winter wel mee door.

4 opmerkingen:

 1. Daarom zeker geen tijd gehad om je lijstje voor de Top 2000 te maken? Jammer Aart, ik had jouw nummers dit jaar wel eens willen bekijken.
  Saludos
  Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Aart en Fien,

  Sinds 2009 volgen wij jullie blog al met veel plezier! We willen jullie nu - buiten het blog om - een berichtje sturen maar vinden geen mailadres... (klopt dat?)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Wout en Judith. Ja inderdaad ontbrak een emailadres. Staat nu in de zijbalk.
  Groet:
  fienenaart@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker, je eigen olijven. Gezond en goed voor de stoelgang! Probeer ipv boter op je boterham eens een beetje olijfolie te gebruiken. Heerlijk. En als je nog een paar (licht gekneusde) knoflooktenen in de olijfolie doet, is het helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen