Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zondag 8 april 2012

Cactusbloem

Een zonovergoten Paasdag werd het vandaag. Wel af en toe flinke windstoten, maar de temperatuur kwam toch uit op een mooie 23,7 graden.

Ieder jaar weer rond deze tijd springen de eerste knoppen van deze cactus weer open. 4 jaar geleden kreeg ik een stel stekken van Paco, een goede kennis van mij. We hebben toen samen met een schep stukken van zijn cactussen afgehakt. Vervolgens gewoon in de aarde gezet en weinig water gegeven. Het jaar erop had ik al de eerste bloemen. De prachtige trompetachtige bloemen worden zo´n 20 centimeter groot. Ze bloeien echter maar heel kort. De meeste slechts 2 dagen. Het grappige is wel dat de meeste bloemen hun hart openen als het donker wordt, om dan vervolgens 2 dagen later af te sterven. De komende paar weken bloeien er iedere dag wel een paar, zodat we er een flink poosje van kunnen genieten.


4 opmerkingen:

 1. Wat zijn ze weer prachtig! De natuur op zijn mooist!
  Die laatste foto is trouwens heel leuk gemaakt! Heel apart effect, zo met die blauwe lucht! Echt genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gaat snel en ze zijn heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt mooi!!! mooie bloemen en geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi. Dat is dus even genieten nu. En dan ook nog mooi weer erbij.
  Hier is het huilen met de pet op wat het weer betreft!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen