Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

vrijdag 6 april 2012

Restafval

Een overwegend zonnige dag is het vandaag geworden. Een beetje winderig in de ochtend. De temperatuur bereikte een maximum van 19,8 graden.

Bij ons in de streek zijn diverse marmergroeven. Door zagen en met dynamietontploffingen worden stukken marmer uit de berg gedolven. Je ziet dan ook regelmatig trucks rijden met op de oplegger mooie vierkant stukken marmer van ongeveer 2x2 meter, op weg naar de marmerbedrijven om daar mooie tegels en vensterbanken van te maken. Niet altijd gaat de delving van zo´n kubus marmer goed. Als het niet meer geschikt is om naar een marmerbedrijf te transporteren dan worden de stukken als restafval op een hoop gegooid en gezet. Want wie weet komt er nog een tijd, dat ook die stukken nog bruikbaar zijn.4 opmerkingen:

 1. Hallo Aart & Fien
  Prachtige blauwe lucht, hier was het bewolkt. In Spanje zitten in vrijwel alle wat oudere huizen terrazzotegels, die werden van die afvalstukken gemaakt, maar de tegels zijn uit de mode geraakt. Hele prettige paasdagen gewenst, Wout & Phien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch jammer dat ze daar nu niks mee kunnen. Zo te zien kun je daar wel een aardig vloertje uit halen.
  Mooie serie onder de stralend blauwe lucht.
  Hier veel wolken en een kille wind met hooguit 8 graden....!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Es un tema tan "sangrante"que no podemos dejar que continue.
  La producción es BÁRBARA.Se jactan de estar sacando cantidades inmensas de toneladas ...el negocio aumenta y nos quitan la base de nuestra vida.
  La naturaleza.
  El expolio y derroche que consentimos pasará factura a nuestros descendientes y a nosotros posiblemente también.
  Me dió mucha alegría veros "in person"...ja,ja,ja...Un abrazo grande para los dos

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Barbaars! Anna heeft een punt!
  Enkele van die stukken 'afval' kunnen soms mooi staan als ornament in je tuin. En wie weet ... beiteltje... hamertje ... Michael Angelo ?
  Ook een vrolijk Paasfeest voor jullie beiden.

  BeantwoordenVerwijderen