Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

zaterdag 10 november 2012

Aarbeiboom

Na een paar bewolkte en natte dagen scheen vandaag de zon weer uitbundig. Bij een licht windje werd het in de schaduw toch een mooie 20,1 graden.

We hebben in de tuin een aardbeiboom. De aardbeiboom komt hoofdzakelijk voor in het Middellandse Zeegebied en groeit als struik van tussen de 1 en 3 meter, of als boom tot maximaal wel 12 meter. Bij ons is het een struik van ongeveer 1,5 meter.
In deze tijd van het jaar bloeien de bloemen in trosjes om volgend jaar om dezelfde tijd rijpe vruchten op te leveren. De rijpe vruchten zijn felrood en hebben een hobbelig velletje en een gele zachte vulling. Ze smaken heerlijk licht zurig. Ze worden veel gebruikt om likeuren op smaak te brengen. Je kan er natuurlijk ook jam van maken. Maar aan ons struikje hangt net genoeg om af en toe een paar vruchtjes zo uit hand op te smikkelen.


1 opmerking:

  1. De aardbeiboom een onderdeel van het symbool 'el Oso y el Madroño' (de beer en de aardbeiboom) van de gemeente Madrid in Spanje. In het centrum van de stad, op het plein Puerta del Sol, staat een standbeeld van een beer die vruchten eet van de aardbeiboom. De voorstelling staat afgebeeld op helmtekens, taxi’s, kelderdeuren en andere onderdelen in de stad.
    Ja,ja,ja...Aquí les llamamos "madroños"...y maduritos están muy buenos.
    Un abrazo para los dos

    BeantwoordenVerwijderen