Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 19 november 2012

Jerry

Het werd vandaag een prachtige herfstdag. Veel zon, weinig wind en 21,6 graden. Prima weertje voor november.

Ons hondje Jerry is ziek. Vroeger was hij een slechte eter. Maar de laatste tijd vreet hij zijn etensbak in één keer leeg en drinkt hij de hele dag door water. Omdat hij ook in de breedte begon te groeien zijn we met hem naar de dierenarts gegaan. Alle symptomen wijzen in de richting van het syndroom van Cushing. Daarbij maakt de bijnierschors teveel cortisol aan, waardoor vraatzucht ontstaat. De oorzaak is óf een tumor bij zijn bijnieren, óf een tumor in de hypofyse.
Vandaag is er bij Jerry bloed afgenomen in tussenpauze´s. Het laboratoriumonderzoek moet uitsluitsel geven. Tussen de bloedafname´s zijn we maar op een terrasje koffie gaan drinken en een stukje gaan wandelen in het park. Afwachten dus maar.....


3 opmerkingen:

 1. Dat is niet zo leuk voor de hond en voor jullie ook niet. Ik hoop dat het meevalt.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, wat sneu voor Jerry. Hopelijk heeft hij er geen last van en blijft hij vrolijk! Geef hem een dikke knuffel van ons!
  Groetjes en misschien tot gauw?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje...! Schrikken zeg!
  Maar hopen dat het geen pijn doet en dat hij nog lang met jullie mee kan!
  Ik zal in ieder geval duimen!

  BeantwoordenVerwijderen