Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 28 november 2012

120 kilo

Vandaag was het koud met een maximum van 12,7 graden en heel veel wind, met windstoten tot over de 50 km per uur. Wel scheen de zon, maar het voelde toch onprettig aan.
Wat alles goedmaakte was dat Fien weer veilig op het nest is teruggekeerd na 5 dagen Nederland.

Vorige week meldde ik dat ik schatte zo'n 70 kilo olijven te kunnen oogsten dit jaar. Maar ik kan kennelijk niet goed schatten, want de totale opbrengst kom uit op een mooie 120 kilo. De planning is dat de olijfjes morgen naar de perserij gaan.

4 opmerkingen:

 1. wat een geweldige opbrengst en nu maar hopen dat jullie olijfolie genoeg krijgen voor het komende jaar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De inhoud van de emmers verschilt nogal van kleur en rijpheid, doe je dat bewust of maakt het voor de perserij niet uit? De verschillende stadia van rijpheid geven toch verschillende smaken olijfolie?
  Krijg je je eigen olijven oogst als olie terug of komt alles 'van de grote hoop'? Benieuwd hoeveel het wordt.
  Groetjes vanuit Rojales! (we waaien bijna van het bergje af)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is dan +/- 18 liter eerste persing :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd weer een fijn gevoel neem ik aan om weer samen te slapen in jullie Spaanse huis. Prachtig zeg al die olijven. Gebruiken jullie nu alleen eigen olijfolie in Barbarroja? Tot slot onze log is vandaag helemaal op z'n Spaans.
  Saludos Albert

  BeantwoordenVerwijderen