Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

woensdag 27 april 2011

Konijntjes

Vandaag was het weer een prachtige zonnige dag. Weinig wind en het werd 24,9 graden.

Achter in de tuin bij Jaap en Alie ligt aan de rand van een wal een voormalige vossenburcht. Zo'n 6 jaar geleden zijn de vossen daar vertrokken en sindsdien heeft een konijnenfamilie de huisvesting gekraakt. Het nadeel voor de konijntjes is dat Jaap en Alie, naast de honden, ook een poes hebben. De poes met de naam Tijger vangt graag een muis of zo'n grote sprinkhaan en verorbert ze dan ook met plezier. Maar af en toe vangt ze ook een jong konijntje. Het gekke is, dat ze die niet vermoordt, maar als een moedertje ze in het nekvel pakt en bij de baas komt brengen. De hond Sarah, een bastaard herdershond, heeft het kunstje van poes Tijger afgekeken en doet hetzelfde. De jonge konijntjes worden netjes afgeleverd bij de baas of bazin, die ze vervolgens nakijkt op beschadigingen. Tot nu toe waren de konijntjes alleen maar een beetje nat van het speeksel van Tijger of Sarah. Vervolgens gaat óf Alie óf Jaap met het konijntje weer naar de burcht en verenigt het weer met de familie konijn. Zo blijft iedereen lekker in conditie.

5 opmerkingen:

 1. Niets is leuker dan het verenigen van een familie!
  Wat een lief verhaal en wat een mooie foto.
  Ga zo door Jaap en Alie... met jullie conditie gaat het helemaal goedkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lief koppie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, wat een geluk dat ze in leven blijven. Bij ons gaat dat anders. Onze katten verscheuren die jonge schattige konijntjes, nemen ze mee naar binnen en vervolgens doen de honden mee zodat het hele beestenspul konijn op het menu heeft. Echt vreselijk! Er blijft dan vaak een oor of een staart over, meer niet. Ik wou dat ik ze dat kan afleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zowel onze kater Snuitje als onze poes Mischou zouden de jonge konijntjes gewoon verorberen. Blij dat we bij ons voor aan de waterlijn deze lieve beestjes niet hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk konijntje, ik had deze foto gemist in april was ik in Nederland. Fijn dat deze poes een beetje normaal is, of eigenlijk abnormaal. De meeste katten zijn niets ontziende rovers. Groet, Wout

  BeantwoordenVerwijderen