Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

donderdag 7 april 2011

Nieuw onderdeeltje

Vandaag werd het een schitterende zonnige dag. Er stond weinig wind en het werd 26,7 graden. Gisteren kwam de temperatuur uit op 25,7 graden.

Wij hebben een oliegestookte combi cv ketel. Er was echter iets mis met de installatie. Als we wilden douchen kwam er slechts lauw water uit de kraan. En het gekke was, dat de radiatoren van de verwarming warm werden, terwijl de thermostaat op uit stond. Nu was de cv toch aan de jaarlijkse onderhoudsbeurt toe, dus de CV monteur moest het raadsel maar oplossen. Het bleek dat de schakelunit stuk was. Normaal blokkeert deze unit de toegang tot de radiatoren als je warm water vraagt en dat deed hij nu niet meer. Dus als je warm water vroeg, dan stroomde het warme water de radiatoren in en slechts een klein beetje vermengde zich met het koude water voor de douche. Een duur grapje, maar we kunnen wel weer lekker douchen en de cv is weer schoongemaakt en klaar voor (hopelijk) een jaar.

1 opmerking:

  1. Heerlijk toch dat jullie weer lekker warm kunnen douchen. Dat vinden wij op z'n tijd ook zo lekker.

    BeantwoordenVerwijderen