Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

vrijdag 5 oktober 2012

Alicante begin vorige eeuw

De zomer gaat bij ons gewoon door. Ook vandaag scheen de zon weer uitbundig en bij een briesje werd het 28,3 graden.

Als je een bezoek brengt aan het kasteel Santa Barbara in Alicante, dan zijn er op diverse plaatsen binnen het complex tentoonstellingen. In 1 van de gangen hangt een groot aantal foto's, de meeste van het begin van de vorige eeuw. Leuk om daar eens langs te snuffelen en te voelen hoe het er zo'n 100 jaar geleden in Alicante aan toe ging....

 Taxi?
 Let ook op de jongen met zijn hoepel
Dagje aan het strand

4 opmerkingen:

 1. Un viaje al pasado .
  Interesantes documentos gráficos del Alicante antigüo.
  Besitos para los dos.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verschilt toch weinig met Nederland denk ik zo....ook allen dik in de kleding....!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie nostalgische foto's. Ten aanzien van de eerste foto een tip. Probeer eens een foto te maken van dezelfde plek, maar dan anno 2012. Leuk om het verschil te zien. Doen wij af en toe in onze reeks Harderwijk Toen en Nu.
  Vanuit die "dolfijne" stad waar het droog is èn de zon schijnt (slechts 14 graden dus qua temperatuur even wennen), een hartelijke groet van Mara en mij.
  Saludos de Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk die oude foto's. Zeker de moeite waard om dan een foto van nu er naast te zien. Moet ik ook doen, want Tilburg heeft heel veel plekken, die gewoon verdwenen zijn door Becht de sloper, maar er is gelukkig nog wel iets over van het oude.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen