Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

maandag 15 oktober 2012

Sprongetje

Weer scheen de zon veelvuldig vandaag. Aanvankelijk schoorvoetend, maar aan het eind van de dag uitbundig. Wel stond er een windje. De maximum temperatuur werd 22,8 graden.

Toch wel heel bijzonder. Durfal Felix Baumgartner sprong gisteren van zo'n 39 kilometer hoogte vanuit de capsule van zijn ballonetje naar beneden, richting aarde. Onderweg brak hij 3 records. Die van de hoogste sprong ooit, van de hoogste parachutesprong en en passant nog even door de geluidsbarrière.
Mijn witborst gouldsamadine doet het iets rustiger aan. Hij spring van 1,5 meter hoogte en vliegt gewoon een rondje door de volière.3 opmerkingen:

 1. Heb je hem zien neerkomen op de grond? Alsof het een "fluitje van een cent" was ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig vastgelegd Aart. Wat een kleurrijke vogel.
  Deze keer heb ik het bij een roodborstje gehouden.
  Groetjes Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een verstandige (en mooie) vogel! Wel wonderlijk om hem er uit te zien springen.Ja hij moest wel, want anders ging het zeker fout. Maar hij komt neer en loopt gewoon of hij een ommetje met de hond maakt!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen