Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje


Welkom op ons blog over onze dagelijkse beslommeringen in Spanje. Wij zijn Fien en Aart en wonen sinds 2007 met veel plezier op de campo in het zuiden van de Costa Blanca. Genietend van het klimaat, de ruimte, de rust, het levenstempo, onze hondjes en vogeltjes en van elkaar. Kijk gerust rond in deze blog en reacties zijn altijd welkom.

donderdag 13 oktober 2011

Alcachofas

Ik denk dat we vandaag de laatste keer voor dit jaar een temperatuur boven de 30 graden meemaken. Maar.... je weet maar nooit. Het was weer strak blauw, een licht briesje en de temperatuur liep op tot 33,3!!!

Vooral in de buurt van Hondón de las Nieves is men de laatste paar jaar erg druk geweest met het verbeteren van het irrigatiesysteem, zodat het riegowater veel toegankelijker geworden is voor de landbouw. Vroeger werd het water verplaatst door betonnen goten en liet men een akker gewoon helemaal onderlopen. Het water werd per tijd betaald. Bij het waterbekken zette men voor de bestelde tijd de kraan open en de akker liep gewoon vol. Een enorme waterverspilling natuurlijk. Het nieuwe systeem werkt met keurige moderne pomphuizen, tyleenslangen en watermeters, gekoppeld aan een computer. En je ziet de resultaten. Steeds meer verlaten akkers worden opnieuw in gebruik genomen. In dit seizoen is vooral de kweek van artisjokken (alcachofas) aan de gang. Het is een veel mooier gezicht ook, een bloeiende akker in plaats van een dor stuk land.

Het oude irrigatiesysteem. Betonnen goten.
 Artisjokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten